Helene Cappelle
wikifoto.jpg

Hallo, ik ben Helene Cappelle en volg momenteel mijn eerste jaar bachelor sociaal werk aan de KATHO ( IPSOC) te Kortrijk. Naast het schoolgebeuren ga ik graag eens uit met vrienden en speel ik volleybal.

Enkele maanden geleden kregen we de opdracht een project te kiezen. Hierbij koos ik voor het project thuiszorg Kortrijk. Het project houdt in dat we een project van onderlinge hulp opstarten in de buurt De Lange Munte. Dit doen we door de vraag en het aanbod op elkaar af te stemmen.

Door dit project zal ik heel veel kennis en ervaring opdoen. Zo leer ik bijvoorbeeld omgaan met deadlines, een enquête opstellen, verslagen schrijven, omgaan met mensen uit verschillende culturen,…

Naast het systeem opstarten, is er nog een doel te bereiken. We moeten van ons project namelijk een draaiboek maken. In dit draaiboek moet een stappenplan staan bij het opstarten van een project van onderlinge hulp. Het dient als basis voor eventuele opstarting van een dergelijk project in andere buurten.

Waarom heb ik voor dit project gekozen? De grootste reden is omdat ik het erg leuk vind samen te werken met andere mensen. Later zou ik zelf ook graag in het buurtwerk tewerk gesteld zijn, dit project zie ik dus als een leerrijke ervaring.

Hopelijk wordt dit een geslaagd project en werkt de De Lange Munte ook na afloop van het project nog samen aan een betere buurt.